BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 έγινε η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και οι εκλογές του σωματείου για την ανάδειξη  του νέου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα αριθμητικά αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν, τα αναφέρουμε κι εμείς με συντομία και συγκριτικά εδώ.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΜΑΪΟΣ 2015
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
113
77
60
ΔΑΚΕ
50
65
112
ΠΑΣΚ
-
37
-
ΠΑΜΕ
32
31
39
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ
17
11
15
ΨΗΦΙΣΑΝ
212
221
226
Από την αρχή σχεδόν φάνηκε πως ο χώρος της συνέλευσης μετατράπηκε σε αρένα αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ (ο ένας από τη ΔΑΚΕ, ο άλλος από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ), οι οποίοι ήταν και  επικεφαλείς στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων τους που κατέβηκαν στις εκλογές (και τελικά εκλεγμένοι!). Τα θέματα δηλαδή της διοίκησης και ποιος προσωπικά τα διαχειρίζεται καλύτερα και «προς όφελος» των συναδέλφων (!;) μονοπώλησαν τη γενική  συνέλευση. Τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους βάλλονται βάναυσα, την ώρα που θα έπρεπε να συζητάμε στις συνελεύσεις μας πως μπορούμε να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε αυτήν την επίθεση, οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ συνειδητά έστρεψαν το ενδιαφέρον μας στη μεταξύ τους κοκορομαχία! Η γενική συνέλευση μετατράπηκε σε διελκυστίνδα με διαγκωνισμούς παραγόντων!
Και η οποία σε σημαντικό βαθμό τελικά καθόρισε και το εκλογικό αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα είναι ότι στο Σύλλογο μας είναι κυρίαρχη η λογική της ανάθεσης, η λογική της αναζήτησης αυτών που θα  διαχειριστούν την κατάσταση και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μόνιμοι και αναπληρωτές. Μια λογική που μετατρέπει τον κάθε συνάδελφο σε θεατή της επίθεσης στα δικαιώματα μας, αντί να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής της αντίστασης και της πάλης που αυτή η επίθεση απαιτεί. Μιαλογική που αφήνει τον συνάδελφο έξω και μακριά απ’ όλα τα ουσιώδη, τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα (αξιολόγηση, νέος πειθαρχικός κώδικας-αντισυνδικαλιστικός νόμος, συνταξιοδοτικό, μείωση μισθών κ.λ.π.) και του ζητά να τους αναθέτει τους χειρισμούς επίλυσής τους, τον απομακρύνουν τελικά από τη λογική να αγωνισθεί και να παλέψει γι’ αυτά.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών τοποθετήθηκαν ανοιχτά και ξεκάθαρα για την απεμπλοκή του κλάδου μας και των συνδικαλιστικών μας οργάνων από τα διοικητικά όργανα και τα υπηρεσιακά συμβούλια, για την προσπάθεια του συστήματος και της κυβέρνησής του να μας κάνει συνδιαχειριστές της πολιτικής του, για τον επικίνδυνο ρόλο της απολίτικης στάσης  μέσα στους συλλόγους και τα σωματεία μας. Η ΔΑΚΕ, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (τόσο μάλιστα ανεξάρτητη, που στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΔΟΕ στηρίζει ανοιχτά ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ!), το ΠΑΜΕ συμμορφώνονται και υιοθετούν αυτές τις τακτικές και καλύπτουν την καθεστωτική ή υποταγμένη στο σύστημα πολιτική τους πίσω από αυτές.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κόντρα στη συνδιαλλαγή, τη συνδιοίκηση και τη μοιρολατρία παλεύουμε για την ανάπτυξη ενός κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.
Παλεύουμε ώστε οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός να οργανωθούν όπου ζουν και εργάζονται για να μπορέσουν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν δικαιώματα. Η αναμέτρηση με τον αντίπαλο είναι αναπόφευκτη.
Ενάντια στα δεσμά ΕΕ – ΗΠΑ – ΔΝΤ και στην κυβερνητική πολιτική ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινους μισθούς, με ασφάλιση – περίθαλψη για όλους.
  • Να μην περάσει καμιά αξιολόγηση.
  • Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες-Να αρθούν ΟΛΕΣ οι συνδικαλιστικές διώξεις!
  • Μόνιμους διορισμούς και ενάντια σε διαθεσιμότητα, κινητικότητα, απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις!
  • Δωρεάν σπουδές για όλους και ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.
  • Συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά-όχι κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά.
Νοέμβρης 2015
agkiniseissamou.blogspot.grdeltioake.blogspot.gr
 
Το επόμενο διάστημα, με την επίθεση να ξετυλίγεται όλο και πιο άγρια και τους κινδύνους από τους πολεμικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών να μας κυκλώνουν, οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα επιδιώξουν να κάνουν τα αναγκαία βήματα για να εκφραστούν αυτές οι αναγκαιότητες στην κατεύθυνση της πάλης και του ζωντανέματος του σωματείου.
Διάβασέ το »