BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Στο χάος των πινάκων τους βυθίζουν τα δικαιώματα μας!

 Στο χάος των πινάκων τους βυθίζουν τα δικαιώματα μας!
Απάτη η «συνδιοίκηση», ολέθρια η αναμονή,
να οργανώσουμε τώρα την πάλη μας!

Με ένα μπαράζ αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μέσα στον Αύγουστο, ξεκίνησε η φετινή σχολική  χρονιά. Αποφάσεις που προδιαγράφουν πως πάμε για τα ακόμα χειρότερα! Τόσο για τα εργασιακά δικαιώματά μας, όσο και για τους όρους λειτουργίας των σχολείων.

  •   Πρώτα από όλα, ήδη με απόφαση της 4/8, καταργήθηκανούτε λίγο ούτε πολύ στην Α΄ Σάμου 14 οργανικές θέσεις! Θέσεις από ένα πλήθος ειδικοτήτων που για όποιον έχει μια πραγματική εικόνα της λειτουργίας των σχολείων ξέρει ότι όχι μόνο δεν «περισσεύουν», αλλά αντίθετα λείπουν! Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού μετράμε κιόλας 7 χρόνια χωρίς κανέναν διορισμόκαι με πολλές συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις!

  •   Στη συνέχεια (22/8) ανακοινώθηκαν από το ΠΥΣΔΕ τα λειτουργικά κενά σε έναν πίνακα που οι «ανορθογραφίες» του, «βγάζουν μάτι». Δύο μόνο παραδείγματα: Ανακοινώνονται λειτουργικά κενά σε μια σειρά σχολεία που για κάποιες ειδικότητες ξεκινούν από τις 11 ώρες και φθάνουν μέχρι τις 16, 20 ακόμα και τις 50 ή 54 ώρες την εβδομάδα! Ωστόσο για τις ειδικότητες αυτές στα σχολεία αυτά δεν δόθηκε κανένα οργανικό κενό στον σχετικό πίνακα που ανακοίνωσε το ΠΥΣΔΕ στις 12/8!  Δεύτερο παράδειγμα: Υπάρχουν σχολεία (Γυμνάσιο Καρλοβάσου, ΓΕΛ Μαραθοκάμπου) στα οποία αφενός καταργήθηκε οργανική θέση, αφετέρου για την ίδια ειδικότητα (φιλόλογοι) εμφανίζεται λειτουργικό κενό 54 ή 50 ωρών! Όπως ανάλογα για άλλο κλάδο (ΠΕ4) από τη μια καταργήθηκαν 2 οργανικές θέσεις και δεν δόθηκε κανένα οργανικό κενό αλλά ταυτόχρονα είναι δεκάδες οι ώρες που λείπουν από αυτό τον κλάδο στα σχολεία του νησιού.

Ξέρουμε βέβαια ότι για όλα αυτά και πολλά άλλα η διοίκηση (τοπική και Περιφερειακή), φυσικά το Υπουργείο, αλλά και κάθε υπερασπιστής και απολογητής αυτής της άθλιας κατάστασης, έχουν να δώσουν «εξηγήσεις» και «απαντήσεις». Είναι οι νόμοι, οι εγκύκλιοι και οι επικρατούσες πρακτικές -μας λένε-που «εξηγούν»  το γιατί και πώς προκύπτουν όλα αυτά! Όμως και εμείς- όλοι οι συνάδελφοι- ξέρουμε καλά πως όλα τα παραπάνω δεν είναι «αντικειμενικά» και «μοιραία», ούτε βέβαια είναι «ανεπιθύμητες παρενέργειες» κάποιων στρεβλώσεων. Είναι οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, οι καταργήσεις  των υπεύθυνων των εργαστηρίων, τα «ιδιαίτερα» χτυπήματα στους ξενόγλωσσους συναδέλφους, η αύξηση του ωραρίου, η ενοποίηση σε μια περιφέρεια (Α’ Σάμου) όλου του νησιού, η αύξηση των μαθητών στα τμήματα, που παράγουν αυτά τα αποτελέσματα.
Είναι με άλλα λόγια η πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης που συνεχίζει και βαθαίνει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτή που κατακρεουργεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, που μας βυθίζει σε ανασφάλεια και μας επιβάλλει δουλειά-λάστιχο, που διαμορφώνει τον εργασιακό μεσαίωνα που ζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, που διαλύει τα σχολεία και ισοπεδώνει το δικαίωμα στις σπουδές για τα παιδιά του λαού!
Και αυτή ακριβώς την πολιτική υπηρετεί, εξειδικεύει και εφαρμόζει το ΠΥΣΔΕ με τις αποφάσεις του κάθε χρόνο και φέτος! Αυτός άλλωστε είναι και ο μόνος πραγματικός ρόλος ενός διοικητικού οργάνου και αυτή την πολιτική συνυπογράφουν και νομιμοποιούν  και οι αιρετοί κάθε απόχρωσηςαποδείχνοντας ξανά και ξανά πως η «συνδιοίκηση» είναι μια φενάκη.
Αυτή η πολιτική θα αγριεύει ολοένα περισσότερο όσο δεν βρίσκει απέναντι της μαζικούς αγώνες και αντιστάσεις. Επί θύραις είναι η αξιολόγηση, η κινητικότητα και άλλες  αντιδραστικές ανατροπές όπως η μετατροπή του Λυκείου (2χρονης διάρκειας) σε σχολείο λίγων και εκλεκτών. Η αναμονή και η παραίτηση είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και της πολιτικής της!
Χρειάζεται να σταθούμε μαζικά και αποφασιστικά απέναντι σε αυτή την πολιτική. Να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μαςχωρίς αυταπάτες για τους μεγάλους και μικρούς «σωτήρες» που τάχα  θα νοιαστούν για μας.
Χρειάζεται άμεσα να καλεστεί Γ.Σ. του σωματείου μας για να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι και να ανοίξουμε το δρόμο της μαζικής πάλης!
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου
1-9-2016
Διάβασέ το »