BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Από τη Συζήτηση Εκπαιδευτικών της 24/3/17

Να επιδιώξουμε απαντήσεις στο σημερινό αρνητικό τοπίο!
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μάρτη σε χώρο του Πανεπιστημίου, στο Καρλόβασι, η προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Η πρώτη εισήγηση επικέντρωσε στα στοιχεία της επίθεσης και όπως αυτή εξελίσσεται όλους τους τελευταίους μήνες στην Εκπαίδευση, επιχειρώντας να αναδείξει τους στόχους που υπηρετεί και  τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση. Η δεύτερη εισήγηση επισημαίνοντας τα πολλαπλά στοιχεία χρεωκοπίας και υποταγής που παρουσιάζονται σε όλο το φάσμα του συνδικαλιστικού κινήματος ( από τις Ομοσπονδίες ως τα τοπικά ΔΣ), στάθηκε ιδιαίτερα στα αδιέξοδα των ρεφορμιστικών «απαντήσεων» στην επίθεση και στις βασικές πολιτικές αφετηρίες συγκρότησης μιας αγωνιστικής γραμμής πάλης για τους εκπαιδευτικούς.
Η ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή πολλών συναγωνιστών και συναδέλφων, αναπληρωτών  και μονίμων και από τις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας πραγματικής εικόνας της σημερινής κατάστασης. Ανέδειξε τις δυσκολίες που κυριαρχούν, την απόσταση της  μεγάλης πλειοψηφίας των Εκπαιδευτικών από τα σωματεία, από τα πραγματικά πολιτικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν για να συγκροτηθεί και να μπει στο δρόμο του αγώνα ο κλάδος των εκπαιδευτικών.. Μια απόσταση που όσο παραμένει –και μεγαλώνει-  ανοίγει το δρόμο στην κλιμάκωση της επίθεσης.
Σε αυτή τη βάση -και με δοσμένη την υποταγή και την προσαρμογή στις Ομοσπονδίες και στα ΔΣ-  διαπιστώθηκε η ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες κίνησης κόσμου, προσπάθειες συγκρότησης επιτροπών σε σχολεία και ομάδες σχολείων που θα ανοίγουν σε ένα βαθμό μικρότερα και μεγαλύτερα ζητήματα. Αυτός ο δρόμος, της «από κάτω κίνησης», μπορεί να συμβάλλει στην «επιστροφή» ενός δυναμικού στην κατεύθυνση της συλλογικής στάσης, μπορεί να συμβάλλει στο να αποκτήσει πολιτική αγωνιστική έκφραση ο υπόγειος θυμός και η ανησυχία που επικρατεί στους εκπαιδευτικούς. Θυμός που εκτρέπεται σε αδιέξοδες τουλάχιστον λογικές και ανησυχία που  παραμένει άγονη όσο επικρατεί η απουσία κάθε κίνησης αλλά και επιβάλλονται συνθήκες από-πολιτικοποίησης, δηλαδή υποταγής στην επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης του.
Σάμος 26-3-17


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών 
Διάβασέ το »