BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ&Ν

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ&Ν ΣΑΜΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ/18.30/ Δ.Σ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ.
Σε μια δυσμενή περίοδο για τον κλάδο, αλλά και τους εργαζόμενους συνολικά, καλείται η Πρώτη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αρκετά αργοπορημένα! Μπροστά στην επόμενη αξιολόγηση από τα ξένα αφεντικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέους αντιλαϊκούς νόμους , νόμους που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις, με την αξιολόγηση, με τις συντάξεις, με τα δημοκρατικά δικαιώματα και το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Κάποια μόνο παραδείγματα από τα 113 προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν είναι η εφαρμογή της αξιολόγησης στελεχών της εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων, η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών και το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με την επιβολή του 50% των μελών ως αναγκαίο ποσοστό για να κηρυχθεί απεργία από πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Το τεράστιο πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας των αναπληρωτών παραμένει άλυτο και διογκώνεται με τα χρόνια, μιας και στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να το αντιμετωπίσει αλλά να το κατοχυρώσει ως καθεστώς και να προχωρήσει στην καθιέρωση της ελαστικής εργασίας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι εξαγγελίες για 20.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών έγιναν «κανένας διορισμός στο δημόσιο, μέχρι και το 2020», οι μεγάλες α’ φάσεις κρύβουν τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών και η κινητικότητα μόνιμων και αναπληρωτών συναδέλφων σε 3 και 4 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου είναι πλέον καθημερινότητα. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται για άλλη μια χρονιά η εφαρμογή της αξιολόγησης, (φέτος στα Νηπιαγωγεία και με διμηνιαίο εκπαιδευτικό προγραμματισμό) να μας υπενθυμίσει, σε μόνιμους και αναπληρωτές, πως ποτέ δεν θα είμαστε αρκετά ικανοί και επαρκείς ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο της απόλυσης.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, «το Λύκειο Γαβρόγλου» καθιστά ξεκάθαρο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λαϊκές οικογένειες πως η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι ταξική κι αφορά μόνο λίγους κι εκλεκτούς.
 Η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκ/σης και  το Δήμο Σάμου, στις 29/09, μας απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από μια … «ανταλλαγή απόψεων» με την διοίκηση, που άλλωστε ο ρόλος της και η δουλειά της είναι ακριβώς  η ομαλή εφαρμογή των εκάστοτε κυβερνητικών επιταγών. Για να σπάσουμε το κλίμα της ηττοπάθειας και της συνδιαλλαγής που επικρατεί στον κλάδο πρέπει να δυναμώσουμε τις μαζικές διαδικασίες του σωματείου κι όχι να στηριζόμαστε σε αυτόκλητους σωτήρες.
Παλεύουμε για ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των ταξικών φραγμών.
Ø Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση και στην κοινωνία – Όχι στις απολύσεις.
Ø Να ανατραπεί το πλαίσιο αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Ø  Αυξήσεις στους μισθούς.-κατάργηση στο πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων
Ø Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα – όχι στον κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ø Να μην κατατεθεί το σχέδιο Γαβρόγλου -ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.
24ωρη απεργία μέσα στον Οκτώβρη με νέες γενικές συνελεύσεις και νέα συνέλευση προέδρων αμέσως μετά – Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ agkiniseissamou.blogspot.com
Διάβασέ το »