BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Για το ΠΑΜΕ και τoυς συνοδοιπόρους που επέλεξε:

Θέλει η δεξιά γραμμή να συγκαλυφθεί αλλά η συνέπεια της δεν την αφήνει!
Από τις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συνεργάστηκε στενά και αρμονικά τόσο με τη ΔΑΚΕ όσο και με την Ανεξάρτητη Επικοινωνία. Συγκρότησε μαζί τους το προεδρείο και του έδωσαν -παρότι ήταν τρίτη σε ψήφους δύναμη-  τη θέση του γραμματέα. Και αποδείχτηκε ότι οι δύο του έδρες ήταν αρκετές για να υπερψηφίζονται οι «αγωνιστικές» του προτάσεις αφού οι άλλες δύο παρατάξεις με τις υπόλοιπες πέντε έδρες δεν είχαν κανένα λόγο να μην τις ψηφίζουν!
Αυτή η συνεργασία έγινε στη βάση μιας  διαχειριστικής και δεξιάς στην ουσία της πολιτικής κατεύθυνσης. Μιας κατεύθυνσης που ώθησε σε μεγαλύτερη υποχώρηση το σωματείο μας, που άφησε στην αδράνεια τους συναδέλφους, που καλλιέργησε τη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη χρονιά υπήρξε μία και μόνη απόπειρα Γενικής Συνέλευσης στην οποία το ΠΑΜΕ εναντιώθηκε  στην ανάγκη συγκρότησης απεργιακού αγώνα υποστηρίζοντας τη θέση των υποταγμένων Ομοσπονδιών για απεργία αν «η κυβέρνηση τολμήσει να μας αιφνιδιάσει» με νέα μέτρα!!
Τώρα, παραμονές των εκλογών του Συλλόγου μας, το ΠΑΜΕ αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδηλώσει «αντιπολιτευτική κριτική», να διαχωριστεί από τους συνοδοιπόρους του. Αλλά ούτε και ενόψει των εκλογικών του αναγκών δεν κατόρθωσε να παραμερίσει έστω προσωρινά τα πραγματικά πολιτικά του χαρακτηριστικά. Στην παραληρηματική προεκλογική ανακοίνωση που εξέδωσε αντί για μέτωπο και κριτική στις ΔΑΚΕ και Ανεξάρτητη Επικοινωνία, επιτίθεται με διαστρεβλώσεις, ακόμα και με πολιτική χυδαιολογία στις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών!! Αυτές φαίνεται είναι ο «εχθρός» , αυτές είναι «υπεύθυνες» για την κατάσταση της αδράνειας και της υποταγής που επικρατεί στο σωματείο!
Δεν πρόκειται για θράσος, αλλά για τα αδιέξοδα μιας γραμμής που έχει επιλέξει, να  στηρίζεται στις παρατάξεις του συστήματος ενώ υποτίθεται αναφέρεται στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους! Γι αυτό φτάνει στο σημείο να λασπολογεί για τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στα πλαίσια της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ στην κινητοποίηση της 22/11 στην πλατεία στο Βαθύ, λέγοντας ότι διαδήλωσαν «πλάι πλάι με το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τη Σάμος SOS»! Ενώ ταυτόχρονα όχι μόνο δεν ασκεί καμιά κριτική στη ΔΑΚΕ αλλά αντίθετα απαιτεί -και ενώ εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ κάνουν απεργοσπασία ακόμα και στην στάση εργασίας της 5/12 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία- και ψηφίζει εκλεγμένο της ΔΑΚΕ στη θέση του γραμματέα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου!
Δεν είναι μόνο ή κυρίως  εκλογικό άγχος, αλλά πάνω από όλα συνέπεια σε μια δεξιά και αντικινηματική γραμμή. Γι αυτό «καταγγέλλει» την κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών που παρέμβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου στις 28/11 για το ζήτημα του 3ου νηπιαγωγείου Καρλοβάσου. Δεν είχαν πάρει λέει από πριν… «έγγραφη έγκριση» του Δήμου ότι θα συζητηθεί το θέμα αυτό!! Ενώ ταυτόχρονα θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της παράταξης τους σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο που δεν βρήκε ούτε μια λέξη συμπαράστασης να πει για τον κόσμο που απαιτούσε ενημέρωση,  απέναντι στις απειλές για «ποινικό αδίκημα» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!
Είναι προφανέςότι το ΠΑΜΕ, δέσμιο της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθεί, μόνο δεξιά κριτική μπορεί να ασκήσει! Με τα επιμελητήρια τα οποία ελέγχουν οι δεξιές-καθεστωτικές δυνάμεις μια χαρά ζητούσε το ΕΚΣ συνεργασία για την κινητοποίηση της 22/11. Με τις παρατάξεις «του Δήμαρχου και του Αντιπερειφεριάρχη» συνεργάζεται στενά και αρμονικά στο Σύλλογο μας και σε όλα τα σωματεία. Γι αυτό αφήνει στο απυρόβλητο τη  ΔΑΚΕ και «διορθώνει από τα δεξιά» τη διαχειριστική-παραγοντίστικη πολιτική της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας.
Το ερώτημα που μένει είναι τούτο: Μπορούν άραγε οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ  να αντιληφθούν ότι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ο θόρυβος των συκοφαντιών τους ενάντια στη γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης με την οποία παλεύουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών είναι αυτό της υπηρέτησης της άγριας κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλου του λαού;

Σάμος 8-12-17 

Διάβασέ το »

Για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

Συγκρότηση ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου
Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Βαθύ Σάμου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ συγκροτήθηκε σε σώμα. Η συνεδρίαση αυτή αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου που δεν καρποφόρησε καθότι η ΔΑΚΕ είχε ζητήσει διακοπή της διαδικασίας ώστε να αποφασίσει την στάση της.
Κύριο θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε ο τρόπος σύστασης του προεδρείου (Πρόεδρος, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος). Στην τελευταία συνεδρίαση, όπως και στην προηγούμενη αλλά και όπως δημόσια είχαμε τοποθετηθεί στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ., εμείναμε στην θέση μας για την ανάγκη συγκρότησης ενός πολιτικού-προγραμματικού προεδρείου, ενός προεδρείου που θα θέσει πολιτικούς, συνδικαλιστικούς στόχους και καθ’ όλη τη συνδικαλιστική χρονιά θα επιδιώκει ενεργά και έμπρακτα την πραγμάτωσή τους. Ενός προεδρείου που θα πρέπει να έχει κοινή πολιτική βάση και να είναι πλειοψηφικό ώστε να μπορεί να προωθεί τις στοχεύσεις του.
Παράλληλα ξεκαθαρίσαμε, όπως έχουμε ξανακάνει και δημόσια πολλές φορές, ότι δεν θα συμπράξουμε σε καμία περίπτωση με τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, δυνάμεις που υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και με την στάση τους στηρίζουν την επίθεση που δεχόμαστε. Ειρήσθω εν παρόδω, η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ μας εξήγησε γιατί η ρύθμιση-επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία δεν αφορά τα σωματεία των εκπαιδευτικών αλλά κατά την γνώμη της μόνο άλλα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και ότι η ρύθμιση-δώρο προς τους εργοδότες για την καταβολή της αποζημίωσης εργατικού ατυχήματος μόνο μετά από δικαστική απόφαση και την απόδειξη «δόλου» του εργοδότη αποτελεί αποσαφήνιση του νομοθετικού πλαισίου.
Σε αυτό το πλαίσιο δηλώσαμε διαθέσιμοι να συμμετέχουμε με τις υπόλοιπες δυνάμεις σε ένα διάλογο που θα έθετε τις βάσεις για ένα πολιτικό προεδρείο. Η πρότασή μας αυτή δεν μπόρεσε να ευοδωθεί καθώς η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) επέμεινε στην θέση της για προεδρείο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό παρότι γνώριζε ότι αυτή η στάση φέρνει την ΔΑΚΕ στον ρόλο του γραμματέα. Σχήμα που δοκιμάστηκε την προηγούμενη χρονιά και έγινε σαφές ότι είναι διαλυτικό για το σωματείο. Παράλληλα η διαβεβαίωση που ζήτησε και πήρε η Δημοκρατική Συσπείρωση από τη ΔΑΚΕ για έμπρακτη και συνεπή ενασχόληση με το σωματείο μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί δύο μόλις μέρες μετά την έμπρακτη απεργοσπασία της 5/12 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών επιδιώκουμε πάντα συνεργασίες και κοινή αγωνιστική δράση με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να υπηρετήσουν την πολιτική κατεύθυνση της αντίστασης, της υπεράσπισης και της διεκδίκησης. Στα πλαίσια του ΔΣ θα επιδιώξουμε πλειοψηφίες που να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση ενώ πρόθυμα δεχθήκαμε να συμβάλλουμε στην λειτουργία του σωματείου από την θέση του Ταμία (που κατά το ΠΑΜΕ μας αναλογεί ως 4η δύναμη).
Το προεδρείο τελικά συγκροτήθηκε σε αναλογική-αντιπροσωπευτική βάση με την στήριξη των Δημοκρατική Συσπείρωση, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ. Συνεπής στην στάση μας ψηφίσαμε λευκό για όλες τις θέσεις του προεδρείου και έτσι το ΔΣ διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Διαμαντίδης Τάκης (Δημοκρατική Συσπείρωση)
Γραμματέας: Σοφούλης Γιάννης (ΔΑΚΕ)
Αντιπρόεδρος: Λουκίσσας Φώτης (Δημοκρατική Συσπείρωση)
Ταμίας: Κατεβάογλου Στέλιος (Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών)
Οργανωτικός γραμματέας: Μποφιλίου Κανδία (Αγωνιστική Συσπείρωση)
Μέλος: Δεμερτζή Πένυ (ΣΥΝΕΚ)
Μέλος: Τσαμήτρου Βούλα (ΔΑΚΕ)
Για το ζωντάνεμα του σωματείου προτείναμε την ενεργοποίηση του θεσμού του συνδέσμου ανά σχολείο με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου καθώς και την έγκαιρη και δημόσια πρόσκληση στα ΔΣ ώστε να είναι εκ των πραγμάτων ανοιχτά σε όλους τους συναδέλφους. Το ίδιο είχαμε ζητήσει και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά ο Γραμματέας του ΔΣ απλώς δεν το έπραξε.
Συναδέλφισσες/φοι, η απεργία της 14ης Δεκέμβρη ας αποτελέσει εφαλτήριο για ένα κίνημα αντίστασης και πάλης. Κινδυνεύει άμεσα το δικαίωμα στην απεργία που έχει κατακτηθεί με αίμα και θυσίες και είναι υποχρέωσή μας να το υπερασπιστούμε. Έχουν υπογράψει στο 4ομνημόνιο την νέα αύξηση των ωρών διδασκαλίας σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ» και ετοιμάζονται να την εφαρμόσουν στα πλαίσια της γ’ αξιολόγησης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σάμος, 8/12/2017
Διάβασέ το »