BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κορυφαία ταξική επίθεση το χτύπημα της απεργίας

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ανερυθρίαστα σωπαίνουν
ΟΛΟΙ στη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου Πέμπτη 11/1 5:30μ.μ. στο αμφ. του ΓΕΛ Σάμου
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
            “Καλή χρονιά - Χρόνια πολλά και καλά !!!”
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, οι ευχές που ανταλάσσουμε θα παραμείνουν ευχές, όσο η πραγματικότητα που ζούμε διαμορφώνεται από την ασταμάτητη και εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματά μας.
            Με την επιστροφή μας από τις διακοπές βρισκόμαστε μπροστά σε νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων για το “κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης”. Ο εφαρμοστικός νόμος που φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: το χτύπημα της απεργίας (μέτρο που αποτελεί κλιμάκωση της ταξικής επίθεσης του συστήματος στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται), τις ιδιωτικοποιήσεις με αιχμή για την αρχή τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, τα επιδόματα και ιδίως τα οικογενειακά, την ολοκλήρωση της αντιασφαλιστικής επιδρομής και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
            Αλλά και η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στο στόχαστρο κυβέρνησης-  “κουαρτέτου” -ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με το συμπληρωματικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση έρχονται: το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής όλων των εκπαιδευτικών, τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων (ίσως και συγκεκριμένος αριθμός σχολείων που θα συγχωνευθούν), η κατάργηση της ώρας σίτισης στα σχολεία ως διδακτικής ώρας, αξιολόγηση και νέο σύστημα πρόσληψης. Και έπεται συνέχεια καθώς όπως γράφεται στο μνημόνιο “..Οι αρχές θα προσαρμοστούν στις συστάσεις της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης μέχρι τον Μάιο του 2018”. Και ενώ είμαστε μπροστά σε ένα ακόμα πιο ταξικό και εχθρικό «νέο» λύκειο.
             Συναδέλφισσες-συνάδελφοι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα. Ήδη ετοιμάζονται τα 82 προπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και ...έχει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέψει λιτότητα μέχρι το 2022 και “ματωμενα πλεονάσματα” μέχρι το 2060. Οι νέες σελίδες του Τσίπρα είναι γεμάτες από αμέτρητα μέτρα απογύμνωσης των λαικών μαζών απο κάθε εργασιακό, κοινωνικό, δημοκρατικό δικαίωμα. Με τον Μητσοτάκη να καμώνεται ότι διαφωνεί αλλά να δηλώνει ότι αν προαχθεί θα τα εφαρμόσει.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
            Δεν μπορεί να συμβεί όμως αυτό όσο διατηρείται το βαρύ κλίμα μοιρολατρίας και αδράνειας που τροφοδοτείται από τη μακρόχρονη κυριαρχία διαλυτικών αντιλήψεων «εταιρισμού», «κοινωνικού διαλόγου» - δηλαδή ταξικής συνεργασίας. Δεν μπορεί να το κάνει πράξη το συνδικαλιστικό κίνημα όπως το ξέραμε, του εικονικού κινήματος, των μόνιμων υποχωρήσεων. Ήδη ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ δηλώνουν την παραίτησή τους από κάθε προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-μνημονιακής αντιπολίτευσης.
             Το κλίμα της ηττοπάθειας και τελικά της υποταγής μπορεί και είναι ανάγκη να ανατραπεί. Nα είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα. Να συζητήσουμε, να αντιπαρατεθούμε με τις αδιέξοδες λογικές της ήττας, να αποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε πρόγραμμα δράσεων–συλλαλητηρίων-διαδηλώσεων - απεργιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
    ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.  Όχι τουφεκιά, ούτε με τη λογική του ΠΑΜΕ (που αντιγράφει τη ΓΣΕΕ) για απεργία όποτε ψηφίζονται μέτρα, αλλά αναγκαίο βήμα για να σπάσει την αδράνεια στο εσωτερικό του κλάδου συγκροτώντας τον σε αγωνιστική κατεύθυνση και να γίνει αφετηρία για δυνάμωμα και κλιμάκωση της πάλης. Για να γίνουν και άλλα βήματα σοβαρών και μαζικών αγώνων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Διάβασέ το »